Szukasz pieczywa Kraków? Odwiedź tę stronę
Pieczywo to w naszej kulturze podstawa jadłospisu człowieka. Produkowane jest z soli, wody, mąki, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających doznania smakowe, takich jak sezam, słonecznik lub mak.
Dlaczego warto spożywać regularnie pieczywo?
Pieczywo to jedzenie bardzo bogate w mnóstwo różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do właściwego działania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą głównie białka, aminokwasy i węglowodany. Jednocześnie należy wspomnieć o błonniku oraz szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.
Pieczywo w Krakowie
Najlepiej kupować pieczywo w tradycyjnych zakładach piekarskich. Ma się wtedy gwarancję, iż spożywane wypieki długo zachowają świeżość.
Z niesamowitej troski o klienta i wyśmienitych wypieków słyną szczególnie piekarnie krakowskie, sławiące się wielkim zaufaniem kupujących. Sprzedawane w nich pieczywo wypiekane jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją dobrego smaku i najlepszej jakości użytych składników.
Lokalizacja:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]