Pieczywo

Szukasz pieczywa Kraków? Odwiedź tę stronę

Pieczywo to w naszej kulturze podstawa jadłospisu człowieka. Produkowane jest z soli, wody, mąki, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających doznania smakowe, takich jak sezam, słonecznik lub mak.

Dlaczego warto spożywać regularnie pieczywo?

Pieczywo to jedzenie bardzo bogate w mnóstwo różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do właściwego działania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą głównie białka, aminokwasy i węglowodany. Jednocześnie należy wspomnieć o błonniku oraz szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej kupować pieczywo w tradycyjnych zakładach piekarskich. Ma się wtedy gwarancję, iż spożywane wypieki długo zachowają świeżość.
Z niesamowitej troski o klienta i wyśmienitych wypieków słyną szczególnie piekarnie krakowskie, sławiące się wielkim zaufaniem kupujących. Sprzedawane w nich pieczywo wypiekane jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją dobrego smaku i najlepszej jakości użytych składników.

Lokalizacja:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]