Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu eventów odbywających się na świeżym powietrzu. Jak zbudowane są współczesne namioty cateringowe i z jakiej przyczyny warto z nich korzystać?
Namiot cateringowy – na wesela i konferencje
Namiot cateringowy jest często używany przez firmy organizujące różnego rodzaju eventy w plenerze – pikniki, złote gody, przyjęcia urodzinowe, jak również konferencje. Obiekty tego typu znajdą zastosowanie zawsze wówczas, gdy na wydarzeniu pojawiają się potrawy, np. zimny bufet, napoje czy przystawki. Namioty cateringowe umożliwiają zachowanie przez dłuższy czas świeżości oferowanych dań oraz ochraniają je przed słońcem czy wpływem innych niekorzystnych czynników zewnętrznych. Na rynku dostępne są namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów i długości od 4 do 52 metrów. Kupujący mogą wybierać pomiędzy namiotami o różnym kształcie i kolorystyce. Namioty cateringowe można także łączyć ze sobą lub personalizować, aranżując konstrukcje dostosowane do dowolnych potrzeb.
Namioty cateringowe na każde warunki pogodowe
Przyjęcia i wesela w plenerze są coraz bardziej popularne, nic więc dziwnego, iż wzrasta liczba osób poszukujących obszernych i trwałych namiotów cateringowych wytworzonych z solidnych materiałów. Namiot cateringowy ochrania gości przed niekorzystną pogodą – przed wiatrem, intensywnym promieniowaniem słonecznym czy deszczem. Dostępne w sprzedaży namioty cateringowe cechują się mocną konstrukcją i wytrzymują nawet intensywny wiatr. Współczesne namioty tego typu zostały też wyposażone w systemy usprawniające cyrkulację powietrza wewnątrz namiotu, co zapobiega nadmiernemu skraplaniu się wody i poprawia komfort gości. Innym udogodnieniem jest też system gromadzący ciepło w namiocie, co jest wyjątkowo ważne w chłodne miesiące.